
KLIK PADA NAMA KAWASAN BERDEKATAN ANDA UNTUK ORDER DARI EJEN KAMI!
Selangor
Negeri Sembilan
Perak
Kedah
Terengganu
Pahang
Johor
Kelantan
1. Pes Masak Hitam
Rasa yang rich, seperti Masak Hitam Kenduri!
Minimal effort tapi rasa high class
Mengandungi rempah kari
200g 4-6pax RM9.90
2. Pes Sambal Tumis

Best Seller
Versatile, boleh diguna untuk bermacam resepi
Menggunakan cili kering asli
Tiada cili serbuk, Tiada Sos Cili, Tiada Belacan
200g 4-6pax RM9.90
3. Pes Masak Lemak

Extra Pedas!
Menggunakan kunyit hidup
Hanya tambahkan bahan mentah dan santan
Boleh digunakan untuk pelbagai resepi
150g 4-6pax RM9.90
4. Pes Kari Ayam/Daging

Tak perlu lagi menumis rempah dengan lama
Untuk menu kari, hanya tambahkan bahan basah dan santan
Boleh divariasikan untuk pelbagai resepi
200g 4-6pax RM12
5. Pes Kari Ikan

Rempah kari ditumis sempurna, anda akan bau harumnya sebaik sahaja pek dibuka
Untuk menu kari, hanya tambahkan bahan basah dan santan
Menggunakan rempah kari dari utara
200g 4-6pax RM12
6. Ready To Eat - Sambal Belado

Ready to Eat Sambal Belado, boleh dimakan terus atau digunakan dalam masakan
Extra Pedas!
200g RM12
7. Pes Tomyam

Sediakan Tomyam di rumah semudah 1-2-3
Tomyam merah, hanya masukkan air dan bahan basah.
Boleh tambahkan santan/susu cair untuk kuah lebih pekat
200g 4-6pax RM15
Dapur tak kecah
Tak payah duduk lama-lama kat dapur
Tapi masakan semua sedap-sedap!
Hanya masukkan bahan mentah pilihan serta air/santan.

Memang memudahkan kerja memasak!
Percaya tak 15 minit boleh siap Masak Lemak Ayam?
Lepas ni pagi-pagi dah tak payah beli nasi lemak dah ;)
Kari kepala ikan boleh siap 10 minit??
Senang sangat kan?
JIMAT MASA
JIMAT TENAGA
JIMAT BAHAN MEMASAK
Lagi best bila pes dah siap cukup rasa.
Dah tak perlu risau Masak Apa Tak Jadi Hari ni
Ada Wonderassa
Konfem Jadi, Konfem Sedap!
Soalan Lazim
1. Perlu letak dalam fridge?
Pes kami boleh bertahan pada suhu bilik. Simpan di tempat kering dan dingin. Elakkan terdedah pada suhu tinggi. Namun jika pek telah dibuka, sila simpan di dalam peti sejuk.
2. Berapa lama jangka hayat produk?
Pes boleh bertahan hingga 1 tahun dari tarikh penyediaan. Kami tidak mengeluarkan dalam kuantiti yang besar. Jadi pes yang kami hantar ke customer tidak lebih dari 1 bulan dari tarikh penyediaan. Kami sarankan untuk gunakan dalam masa 6 bulan untuk memastikan Pes pada rasa dan tekstur yang terbaik.
3. Perlu tambah garam?
Tak perlu. Semua pes dah siap-siap cukup rasa.
4. Setiap pek boleh makan berapa orang?
Kami cadangkan dalam 4 hingga 6 orang. Berat pes adalah dalam range 150g hingga 200g.
5. Berapa lama boleh disimpan dalam peti sejuk?
Pes yang telah dibuka boleh disimpan di dalam chiller hingga 2 minggu. Jika nak simpan lebih lama boleh dibekukan.
6. Kalau tanpa pengawet, macam mana boleh tahan lama?
Kami menggunakan teknologi retort untuk memastikan pes boleh tahan lama. Pouch yang kami gunakan adalah retort grade yang kedap udara dan diseal sempurna kemudian melalui proses steril pada suhu tinggi.
7. Yeke sedap?
Alhamdulillah, feedback sangat positif. Ini antara yang kami terima :)

Misi kami nak membantu ramai ibu-ibu untuk mudah memasak.
Masak sendiri tak sama dengan yang dibeli.
Ada zikir, ada doa serta kasih sayang ibu.
Bahan pun diyakini bersih serta dari sumber halal sebab kita sendiri yang beli dan cuci diiringi selawat.

Tempah SEKARANG!
Selangor
Negeri Sembilan
Perak
Kedah
Terengganu
Pahang
Johor
Kelantan